Unii dorm in gara

Postat la 28 aprilie 2009 46 afişări

O gara de pe o linie de tren din Cumbria, Marea Britanie, destinata traficului de marfa dintre Anglia si Scotia, devine un punct de atractie turistica.

DENT: Cladirea garii din Dent, o constructie clasica zugravita in alb si castaniu, a fost transformata intr-un refugiu de vacanta select, gratie unui intreprinzator care a cumparat-o si a restaurat-o in 2006. S-au pastrat elemente care amintesc de destinatia initiala a cladirii, cum ar fi ceasurile incastrate in pereti, chipiul sefului de gara sau placutele ce indicau sala de asteptare pentru clasa intai si a doua pentru doamne.

 

PLIMBARE: Inainte de culcare se poate face o plimbare inspre micutul catun Cowgill, apoi de-a lungul albiei raului Dee pana la Sportsman’s Inn, fara a intalni aproape niciun om pe drum. Pe timpul zilei se poate face o excursie si pana la fabrica de bere sau se poate urca pe Whernside sau Ingleborough.

 

RELAXARE: Semnalul TV nu e prea bun, iar telefoanele mobile nu au acoperire in zona; cei care au nevoie sa comunice au la dispozitie un telefon fix, iar ca inlocuitor de televizor, CD si DVD playere. Farmecul locului consta insa tocmai din faptul ca te poti refugia ca sa scapi de oras. Cladirea garii este prevazuta si cu o biblioteca cu carti si brosuri, dintre care multe trateaza subiecte feroviare. De la ferestrele garii se pot admira casutele din zona cu norisorii lor subtiri de fum. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
vacanta,
peisaje,
relaxare,
Dent
/arta-si-societate/panorama/unii-dorm-in-gara-4252809
4252809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.