Daţi poporului ce-i al poporului

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 iunie 2013 94 afişări

Foarte grijulii cu reproducerile exponatelor, muzeele lumii şi-ar putea schimba atitudinea, urmând iniţiativa Rijksmuseum din Amsterdam, Olanda, scrie New York Times.

Daţi poporului ce-i al poporului

Instituţia s-a hotărât să pună la dispoziţia celor interesaţi imagini de foarte bună calitate ale lucrărilor din colecţie, explicând că, fiind o instituţie publică, piesele expuse sunt ale publicului, care are dreptul să aibă acces la imagini de înaltă rezoluţie în locul unor reproduceri de proastă calitate. Imaginile pot fi descărcate şi utilizate fără restricţii, chiar dacă asta înseamnă să fie imprimate pe tricouri sau puse pe farfurii ori pe hârtie igienică.

Pentru sugestii de utilizare, Rijksmuseum a angajat o firmă de design, Droog, care să creeze produse inspirate de operele sale. Conducerea muzeului este încrezătoare că vizitatorii nu se vor rări, chiar dacă acum pot avea acces la reproducerile digitale.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/dati-poporului-ce-i-al-poporului-10943968
10943968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.