LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Tatiana Cimpoeşu: „Fii înţelegător cu tine, ai făcut cât de bine s-a putut în condiţiile date”

Autor: Andra Stroe Postat la 12 mai 2021 241 afişări

Tatiana Cimpoeşu: „Fii înţelegător cu tine, ai făcut cât de bine s-a putut în condiţiile date”

Vicepreşedinte, Director General AdjunctAgricola Internaţional


Cifră de afaceri (2019): 501 mil. lei Profit (2019): 25 mil. lei Număr de angajaţi: 1.997


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie este:

Să învăţ să gestionez frica. A fost o bună ocazie să pun în derizoriu temerile mărunte, să reconsider urgenţele, să am o relaţie mai intensă şi autentică cu prezentul şi să nu încetez nicio zi să îmi completez agenda/ jurnalul cu proiecte mici şi mari pentru vremuri bune sau măcar normale.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Să ofer echipei de oameni alături de care am fost în fiecare zi „ferestre de creativitate” din care au izvorât câteva proiecte pe care le lansăm anul acesta.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Am ales adaptabilitatea prin aproximări succesive în locul controlului. Atunci când oamenii simt că pot asuma decizii rapide, pot contribui la obiectivul comun şi aportul lor produce un impact, rămân activi, motivaţi, dornici să se implice cu o energie bună. În background a funcţionat un îndemn „fii înţelegător cu tine, ai făcut cât de bine s-a putut în condiţiile date”. Suntem aproape 3.000 de colegi angrenaţi într-o activitate de producţie (ferme, fabrici pentru hrana de bază) şi am preţuit mult curajul, determinarea şi disciplina respectării regulilor de către toţi. Astfel am trecut cu bine împreună cea mai grea perioadă, fiind prezenţi în fiecare zi la locurile noastre de muncă.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

În grupul Agricola suntem un grup semnificativ de femei în poziţii manageriale. Am comunicat în momente dificile şi a contat enorm solidaridatea, spiritul de încurajare şi de good-vibe pe care ni l-am transmis reciproc. Le preţuiesc mult, în egală măsură, competenţa profesională şi cea umană.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Persoana care m-a inspirat în mod special cred ca a fost fiul meu, medic stomatolog, prin luciditatea, calmul şi optimismul moderat, dar tenace cu care şi-a continuat planurile importante de viaţă, şi în familie, şi în profesie, în pofida dificultăţilor şi riscurilor. Lecţia tinereţii este cel mai adesea tonică şi în pandemie am deprins o privire mult mai luminoasă şi mai încrezătoare asupra generaţiei tinere.

—   Putere vs. feminitate:

Aş înlocui sintagma „putere vs. feminitate”, cu aceea de „curaj vs. vulnerabilitate”, adăugând că acceptarea realistă a vulnerabilităţilor de către femei (dar şi de către bărbaţi) este o sursă certă de curaj şi, pe cale de consecinţă, de putere.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.