Valer Blidar, Astra Vagoane: Desfiinţarea şcolilor profesionale, cea mai mare greşeală

Postat la 30 octombrie 2016 231 afişări

Valer Blidar, Astra Vagoane: Desfiinţarea şcolilor profesionale, cea mai mare greşeală

Cea mai mare greşeală a Ministerului Educaţiei a fost desfiinţarea şcolilor profesionale, pentru că industria românească are nevoie de meseriaşi, care în prezent sunt foarte greu de găsit, spune Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad.

În fabrica lucrează în prezent 600 de muncitori, dar 80% din aceştia au vârste de peste 55 de ani.

"În piaţă nu găsim forţă de muncă specializată, de aceea pregă¬tim oamenii în cadrul şcolii profesionale pe care am reuşit să o deschidem anul trecut, după opt ani de încercări. Noi le plătim studiile tinerilor pentru trei ani, îi şi cazăm iar după ce termină şcoala profesională va trebui să lucreze timp de cinci ani în fabrica noastră", a spus Valer Blidar.

El a precizat că un sudor, electrician sau lăcătuş primeşte un salariu de început de 2.000 de lei brut şi poate ajunge la 4.500-5.000 de lei salariu brut în câţiva ani.

Astra Vagoane a livrat aproape 100 de vagoane de călători. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.