Un cutremur cu magnitudinea 5,6 pe scara Richter în largul Algerului produce panică în zonă

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 01 august 2014 49 afişări

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 pe scara Richter a avut loc la ora locală 5.11 (7.11, ora României) şi a provocat panică la Alger şi în departamente limitrofe, potrivit postului algerian de radio, relatează AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat în mare, la aproximativ 19 kilometri în largul cartierului Bologhine din nordul Algerului, potrivit Centrului algerian de Cercetare în Astroficiză şi Geofizică (CRAAG), care a înregistrat totodată cinci replici de magnitudine inferioară.

Numeroşi locuitori din zonă au ieşit în grabă pe străzi, temându-se de surparea clădirilor. Dar nicio victimă nu a fost semnalată imediat.

În 2003, un seism care a avut loc la Boumerdes, la est de Alger, s-a soldat cu moartea a aproximativ 3.000 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALGERIA,
CUTREMUR,
/actualitate/un-cutremur-cu-magnitudinea-5-6-pe-scara-richter-in-largul-algerului-produce-panica-in-zona-13015724
13015724
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.