LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

ULTIMĂ ORĂ: Una dintre cele mai mari actriţe românce a murit

Postat la 18 martie 2019 2537 afişări

Fosta actriţă a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Silvia Ghelan, a decedat la 95 de ani, după o lungă şi grea suferinţă, aceasta având o îndelungată carieră pe scenele de teatru sau pe platourile de filmare. În anul 2013 a primit decoraţia regală ”Nihil Sine Deo”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ULTIMĂ ORĂ: Una dintre cele mai mari actriţe românce a murit

Potrivit unui comunicat al Teatrului Naţional Cluj-Napoca transmis, luni, Silvia Ghelan a fost o actriţă de o uluitoare complexitate care a abordat roluri din cele mai diferite categorii, rezolvate printr-o extraordinară gamă de mijloace.

 

„Duminică s-a stins din viaţă, după o lungă şi grea suferinţă, la vârsta de 95 de ani, marea actriţă Silvia Ghelan, emblemă a teatrului românesc, Doamna Teatrului Naţional din Cluj. Actriţă de o uluitoare complexitate, ea a abordat roluri din cele mai diferite categorii, rezolvate printr-o extraordinară gamă de mijloace.

 

A întrupat pe scenă personaje devenite memorabile în interpretarea ei, printre care Wanda în Gaiţele de Al. Kiriţescu, Vidra în Răzvan şi Vidra de B.P. Hasdeu, Mona în Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Anisia în Puterea întunericului de L.N. Tolstoi, Claire Zachanassian în Vizita bătrânei doamne de Fr. Dürrenmatt, Doamna din Cameristele de Jean Genêt, Regina Gianelli în Regina Mamă de Manlio Santanelli”, se arată în documentul citat.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
actrite,
crestere,
romance,
cluj napoca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.