Tillerson cere imperativ statelor membre NATO să suplimenteze bugetele alocate apărării

Postat la 31 martie 2017 34 afişări

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a făcut un apel la statele membre NATO să-şi sporească cheltuielile pentru apărare şi să contribuie mai mult la combaterea terorismului în Siria şi Irak, cu ocazia primei sale întrevederi cu miniştrii de Externe ai ţărilor NATO la Bruxelles.

Tillerson cere imperativ statelor membre NATO să suplimenteze bugetele alocate apărării

Oficialul american a declarat că este importantă asigurarea faptului că organizaţia de securitate "are la dispoziţie toate resursele, financiare şi nu numai, care sunt necesare pentru ca NATO să-şi îndeplinească misiunea".

"Vrem să discutăm cum putem spori implicarea deja semnificativă a NATO în lupta pentru înfrângerea ISIS şi alte acţiuni antiteroriste pe care NATO le poate efectua, şi în cele din urmă să aducă stabilitate în Orientul Mijlociu", a afirmat Tillerson, folosind acronimul ISIS pentru a desemna reţeaua teroristă Stat Islamic.

Întrevederea miniştrilor de Externe din statele membre NATO a fost devansat cu o săptămână pentru a permite secretarului de Stat al SUA să participe la reuniune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.