Teodorovici: POS Competitivitate poate fi suspendat sau deblocat. DNA a fost sesizată pentru nereguli în atragerea fondurilor UE

Postat la 28 iunie 2013 45 afişări

POS Competitivitate este în situaţia de fi suspendat, dar la fel de bine poate fi şi deblocat deoarece oficialii CE au permis autorităţilor să trimită documente explicative, DNA fiind deja sesizată de Guvern pentru nereguli în atragerea fondurilor europene, potrivit ministrului Fondurilor Europene.

Teodorovici: POS Competitivitate poate fi suspendat sau deblocat. DNA a fost sesizată pentru nereguli în atragerea fondurilor UE

 Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a fost sesizată de Guvern după verificarea firmelor care au fost implicate în întregul "circuit" al fondurilor europene alocate în baza Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), a precizat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Verificările au vizat modul în care au fost delegate anumite atribuţii către organisme intermediare, aceasta fiind una dintre cerinţele Comisiei Europene (CE).

"Au fost probleme legate de unele companii care au fost implicate, din păcate, pe tot ceea ce înseamnă circuit al banului european, şi anume de la pregătirea de proiecte, evaluare selecţie şi verificarea de cheltuieli, ceea ce nu se poate accepta în sistemul de fonduri publice. Desigur, acest lucru s-a eliminat, structurile statului avizate au făcut deja verificări în acest sens, iar unele dintre situaţii au fost trimise către soluţionare mai departe, la DNA şi nu numai. Am curăţat, să spunem, sistemul din acest punct de vedere şi sperăm ca în viitor să nu se mai întâmple", a spus Teodorovici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/teodorovici-pos-competitivitate-poate-fi-suspendat-sau-deblocat-dna-a-fost-sesizata-pentru-nereguli-in-atragerea-fondurilor-ue-11041290
11041290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.