Ţara în care parlamentarii primesc aproape 50.000 de euro ca să-şi cumpere maşini, iar profesorii câştigă doar 64 de euro

Postat la 25 iulie 2021 1423 afişări

Ţara în care parlamentarii primesc aproape 50.000 de euro ca să-şi cumpere maşini, iar profesorii câştigă doar 64 de euro

Uganda a distribuit 25 de milioane de euro parlamentarilor săi pentru a-şi cumpăra maşini. În Uganda, un muncitor câştigă 24 de euro, iar un profesor doar 64 de euro. Purtătorul de cuvânt al guvernului: Parlamentarii au „dreptul la transport”.

În această săptămână, Uganda le-a distribuit parlamentarilor 25 de milioane de euro pentru a-şi cumpăra maşini noi. Gestul a declanşat un val de indignare în ţara în care criza Covid-19 i-a afectat puternic pe cei mai vulnerabili, scrie Barrons.

Fiecare dintre cei 529 de parlamentari din Uganda a primit 200 de milioane de şilingi (48.000 de euro, 56.500 de dolari) pentru a-şi cumpăra maşini noi într-un moment în care cazurile Covid-19 cresc.

În acelaşi timp, preşedintele Yoweri Museveni a anunţat suspendarea călătoriilor şi închiderea şcolilor, a bisericilor şi a barurilor pentru cel puţin şase săptămâni.

„Este inacceptabil ca un guvern să cumpere produse de lux pentru un grup restrâns din parlament, care continuă să primească un salariu lunar de peste 30 de milioane de şilingi (aproximativ 7.000 de euro), în condiţiile în care majoritatea populaţiei nu-şi permite să se hrănească”, a declarat sâmbătă Annet Nana Namata, director al Uniunii Apărătorilor Drepturilor Omului din Uganda.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlamentari,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.