LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Surpriză de proporţii în cel mai recent sondaj: USR a depăşit PNL. Cine ar câştiga alegerile dacă s-ar vota mâine

Autor: Ştefan Stan Postat la 24 noiembrie 2016 927 afişări

Surpriză de proporţii în cel mai recent sondaj: USR a depăşit PNL. Cine ar câştiga alegerile dacă s-ar vota mâine

USR a depăşit PNL în cel mai recent sondaj, în rândurile alegătorilor decişi cu cine vor să voteze la alegerile din 11 decembrie. PSD rămâne lider detaşat, potrivit unui sondaj KANTAR TNS, comandat de USR.

Potrviti sondajului, PSD ar urma să obţină 40% din voturi, urmat de USR cu 19% din voturi, PNL cu 18% şi ALDE şi PMP cu 7% din voturi. UDMR şi PRU ar urma să obţină numai 3% din voturi.

Dintre respondenţi, 55% au fost siguri că vor participa la vot şi ştiu déjà cu ce partid vor vota. 18% dintre respondenţi au fost între 18-29 de ani, 27% între 30-44 de ani, 25% între 45 şi 59 de ani şi 30% peste 60 de ani.

Dintre aceştia, peste 71% aveau educaţie medie, în timp ce numai 16% aveau educaţie superioară.  

Studiul a fost desfăşurat între 11 şi 21 noiembrie, pe un eşantion de 1003 respondenţi. Studiul este reprezentativ pentru populatia Romaniei cu drept de vot (peste 18 ani), stratificat pe cote de gen, varsta, educatie, regiune si marimea localitatii conform datelor din anexa (structura comparabila cu datele INS).

Datele au fost ponderate cu o eficienta de ponderare de 98% (cea mai mica pondere este de 0.741, cea mai mare este de 1.790). Marja de eroare a studiului este de +/- 3.1% la un nivel de incredere de 95%. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pnl,
voturi,
usr,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.