Silvio Berlusconi s-ar fi interesat dacă este posibilă eliminarea dictatorului libian Muammar Kadhafi

Postat la 14 iunie 2013 53 afişări

Fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, stânjenit de legăturile apropiate cu Muammar Kadhafi, ar fi dorit eliminarea dictatorului libian, a scris joi cotidianul Fatto Quotidiano, o teză dezminţită rapid de către un apropiat al lui Berlusconi.

Silvio Berlusconi s-ar fi interesat dacă este posibilă eliminarea dictatorului libian Muammar Kadhafi

 "În mijlocul crizei libiene, şeful Guvernului italian, la acea vreme, Silvio Berlusconi, ar fi adresat o întrebare neobişnuită şefului serviciilor secrete: «Nu îl puteţi elimina pe Kadhafi?», scrie cotidianul recunoscut ca fiind critic la adesea lui Berlusconi, citând "o sursă diplomatică apropiată mediilor de securitate".

"Din ce putem reconstitui, este vorba despre o tentativă puţin naivă a lui Berlusconi de a rezolva o situaţie deranjantă", a adăugat cotidianul.

Cotidianul citează observaţiile fostului ministru al Apărării, Ignazio La Russa, în sprijinul ipotezei privind interesul lui Silvio Berlusconi de a-l elimina pe Kadhafi, deoarece legăturile precedente cu dictatorul libian i-ar fi creat o problemă la nivel internaţional.

"Nu veneau să îmi povestească, însă este posibil. Berlusconi era preocupat de ideea de a nu se afla el însuşi în dificultate deoarece este considerat drept foarte apropiat de conducătorul libian", a declarat La Russa, potrivit cotidianului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/silvio-berlusconi-s-ar-fi-interesat-daca-este-posibila-eliminarea-dictatorului-libian-muammar-kadhafi-10967216
10967216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.