Senatul american a aprobat nominalizarea lui Janet Yellen la conducerea FED

Postat la 07 ianuarie 2014 36 afişări

Senatul american a aprobat, luni, nominalizarea lui Janet Yellen, în vârstă de 67 de ani, la conducerea Rezervei Federale (FED), fiind prima femeie care prezidează banca centrală, cea mai puternică din lume.

Senatul american a aprobat nominalizarea lui Janet Yellen la conducerea FED

 Janet Yellen a fost aleasă la conducerea FED cu 56 de voturi pentru şi 26 împotrivă. Majoritatea republicanilor s-au opus nominalizării sale, criticând politica ultra-acomodantă a FED, susţinută de Janet Yellen.

Ea a fost candidata favorită a numeroşi economişti, inclusiv a laureatului Premiului Nobel Paul Krugman, şi a aripii stângi a partidului democrat, care s-a mobilizat în această toamnă împotriva primei alegeri a lui Barack Obama, fostul său consilier economic Lawrence Summers. Potrivit criticilor săi, Summers a rămas asociat valului de dereglementare financiară din anii 2000, pe când era secretar al Trezoreriei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senatul-american-a-aprobat-nominalizarea-lui-janet-yellen-la-conducerea-fed-11861251
11861251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.