Schimbări în conducerea Instant Factoring. Compania se extinde în Europa Centrală şi de Est

Autor: Andra Stroe Postat la 06 februarie 2019 73 afişări

Începând cu 25 ianuarie 2019, Cristian Ionescu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi cofondator, a preluat şi funcţia de conducere a companiei, devenind astfel CEO şi preşedinte al Instant Factoring IFN S.A., prima companie românească de micro-factoring online.

Schimbări în conducerea Instant Factoring. Compania se extinde în Europa Centrală şi de Est

Instant Factoring şi-a planificat pentru acest an deschiderea a două noi filiale în Europa Centrală şi de Est, în vederea consolidării prezenţei sale regionale şi extinderii operaţiunilor de micro-finanţare online a micilor întreprinderi. În acest sens, compania face o mutare strategică, desemnând un CEO pentru viitorul Grup de companii Instant Factoring, în persoana lui Cristian Ionescu, cofondator şi preşedinte al Consiliului de Admnistraţie. În fiecare dintre ţările în care vor fi deschise filiale, inclusiv România, în rolul de conducere va fi desemnat un country manager responsabil pentru desfăşurarea operaţiunilor locale şi execuţia planului de afaceri aliniat obiectivelor stabilite de către acţionari şi investitori.

Cristian Ionescu are o experienţă de peste 15 ani în sectorul serviciilor financiare şi consultanţă în afaceri, concentrată pe servicii de management al riscului, incluzând factoring, asigurări de credit comercial, finanţarea corporaţiilor, evaluarea riscului companiilor şi colectarea creanţelor comerciale. A condus activitatea Coface timp de 10 ani din poziţia de CEO pentru România, şi ulterior pentru Europa Centrală şi de Est. În ultimii  6 ani, a condus în calitate de country manager sucursala locală a Expense Reduction Analysts, liderul mondial în servicii de cosultanţă pentru optimizarea cheltuielilor operaţionale.

Instant Factoring facilitează dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluţii flexibile şi inovatoare de finanţare, prin transformarea în lichidităţi a facturilor aflate în termenul de plată. Decizia de finanţare este luată într-un interval mediu de 2 ore, graţie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar în maxim 24 de ore clientul primeşte banii în cont. Întregul proces de evaluare a riscului şi managementul operaţiunilor este automatizat şi complet online, totul desfaşurandu-se cu rapiditate şi transparenţă şi fără solicitarea de acte suplimentare pentru sume de până la 50.000 lei. Per ansamblu, Instant Factoring finaţează online facturi cu valori individuale de până la 100.000 euro. 

Până în prezent compania a acordat finanţări de 3 milioane euro micro-întreprinderilor din România, cu un volum aproximativ de 1.700 finanţări acordate în cele 10 luni de la înfiinţare. Valoarea medie de finanţare a unei facturi a fost de aproximativ 2.100 euro, dublu faţă de valoarea estimată la momentul lansării pe piaţă, iar rata finanţărilor neperformante raportate la valoarea expunerii curente este de sub 1,5% la sfârşitul lui 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conducere,
europa centrala si de est,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.