Scandal international cu monede euro scoase din uz, pe filiera Germania-China

Postat la 13 aprilie 2011 111 afişări

O inselatorie cu iz financiar, cu implicatii pana in China, a fost descoperita in Germania. Aceasta consta in reconstructia monedelor euro scoase anterior din uz si distruse si comercializate de catre angajati Lufhtansa la Banca Centrala Germana, Bundesbank.

In fiecare an, tone de monede euro deteriorate sunt scoase din circulatie, distruse, si apoi vandute ca fier vechi. Insa, de multe ori, unele monede de metal, de 1 si 2 euro, sunt doar separate in partile lor componente - miezul interior si inelele exterioare - inainte de livrarea sub forma de fier vechi in China.

Acolo, unele grupuri infractionale reasamblau monedele, fiind platiti de angajati ai Lufhtansa pentru aceasta operatiune.Procurorii germani au descoperit ca, ulterior, monedele erau aduse inapoi in Germania, prin intermediul acestor angajati, inclusiv insotitori de zbor, si apoi comercializate la Bundesbank.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scandal,
monede,
euro
/actualitate/scandal-international-cu-monede-euro-scoase-din-uz-pe-filiera-germania-china-8154139
8154139
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.