LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Roşca Stănescu: Modificarea Legii audiovizualului va viza asigurarea independenţei presei

Postat la 17 octombrie 2013 41 afişări

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat, joi, că într-o lună şi jumătate va finaliza noul proiect al legii audiovizualului, principalele aspecte vizate de propunerea legislativă fiind asigurarea independenţei totale a grupurilor de presă.

Roşca Stănescu: Modificarea Legii audiovizualului va viza asigurarea independenţei presei

 Sorin Roşca Stănescu a declarat, la finalul dezbaterii cu tema "Să schimbăm împreună Legea audiovizualului", care a avut loc joi, la Parlament, că, în aproximativ o lună şi jumătate, va sintetiza şi prelucra tot materialul documentar strâns în cele cinci dezbateri organizate pe această temă şi va veni cu o formă finală a legii.

Senatorul PNL a menţionat că cele mai importante aspecte ale modificării Legii audiovizualului se referă la instrumentele legale, legislative, prin care se poate asigura independenţa totală a grupurilor de presă, prin care se garantează secretul sursei, clauza de conştiinţă şi modalităţile prin care se opreşte orice formă de cenzură.

"Există şi cenzură indirect, după cum am văzut din dezbatere, prin acte normative, prin legi, prin constrângeri economice", a mai spus Stănescu, arătând că trebuie făcută o distincţie extrem de importantă între interesul public şi interesul publicului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rosca-stanescu-modificarea-legii-audiovizualului-va-viza-asigurarea-independentei-presei-11531318
11531318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.