Revista presei economice din Romania

Postat la 07 decembrie 2010 19 afişări

La sase ani de mandat, zero sprijin din partea presedintelui pentru capitalul romanesc in strainatate, pentru investitii sau export; cresterile economice de 7-8% pe an vor ramane doar o amintire; unul din sase patroni vrea sa faca angajari la primavara.

Unul din sase patroni vrea sa faca angajari la primavara, calculeaza Gandul, iar sansele cele mai mari de angajare vor fi in sectoare precum comertul, industria prelucratoare, finantele si asigurarile; comparativ cu Ungaria si Polonia insa, in Romania sansele de angajare sunt mai reduse. Bradul de 10.000 de euro, decorat cu cristale Swarowski, cu globuri suflate manual in sticla si umplute cu praf de aur sau de argint e amintire in 2010 - cumpatarea si traditia sunt tendintele sarbatorilor din acest an.

Cresteri economice de 7-8% pe an vor ramane doar o amintire pentru Europa Centrala si de Est, deoarece vor intra mai putini bani din strainatate, sustine fostul ministru de finante Daniel Daianu, care precizeaza ca de la inceputul crizei, capitalul care a iesit din regiune a fost de pana la 10% din PIB, potrivit Evenimentului Zilei. Enel Green Power a demarat lucrarile la primul parc eolian al companiei in Romania, centrala electrica eoliana Agighiol, situata in Valea Nucarilor, langa orasul Tulcea.

Economisirea prin scaderile de salarii din invatamant, sanatate si administratie s-a risipit in cresterile veniturilor din regiile publice, observa Adevarul: salariile au scazut la bugetarii "clasici", dar au crescut la cei care lucreaza in companiile nationale. Peste 1.000 de proprietati sunt scoase la licitatie de institutiile de credit pana la sfarsitul acestui an, la preturi semnificativ sub cele ale pietei, iar pentru ca executorii gasesc greu clienti, licitatiile sunt rostogolite de la o luna la alta.

Bursa pestelui din Tulcea, un proiect de cinci milioane euro, a declansat un conflict de proportii intre pescari si autoritati, iar suspiciunile sunt alimentate si de implicarea unui personaj apropiat lui Sorin Ovidiu Vintu, scrie Romania Libera. Statul nu are banii necesari sa puna in practica toate proiectele ministrului Transporturilor, contributia statului pentru construirea celor 241 de kilometri care trebuie definitivati in urmatorii doi ani fiind de aproximativ 2 miliarde de euro.

In cele opt vizite oficiale sau de stat pe care le-a avut in 2010, presedintele Traian Basescu nu a luat cu el in avion oameni de afaceri, iar contractele semnate de companii romanesti in strainatate, in timpul unor astfel de vizite, sunt zero, remarca Ziarul Financiar. Numarul de minute si SMS-uri incluse a crescut de peste 15 ori in trei ani, cresterea fiind stimulata de reglementari si competitie, in conditiile in care tarifele celor trei mari operatori au ramas aproximativ egale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7786635
7786635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.