LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Revista presei economice din Romania

Postat la 07 septembrie 2010 11 afişări

Clientii nemultumiti ai bancilor trec la scrisori catre presedintele Basescu; care sunt prioritatile fondului Franklin Templeton dupa ce a preluat administrarea Fondului Proprietatea; cum arata Europa de Est dupa 20 de ani de investitii straine.

De la chelner cu 1 milion de lei pe saptamana la patron peste o afacere de 2 milioane de euro pe an: "Fabrica de idei Gandul" continua cu povestea lui Alexandru Pintilie, un tanar de 25 de ani care are o afacere prospera din vanzarea pe internet de polite RCA, fara credite de la banci. Cum sa economisiti bani luand exemplu de la miliardarii stransi la punga: Carlos Slim, mogulul mexican al comunicatiilor si cel mai bogat om din lume.

Peste 300 de clienti nemultumiti ai BCR au trimis o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, prin care ii solicita sa ceara ANPC sa aplice legea fara discriminare si ca presedintele sa respinga orice act normativ care ar diminua drepturile clientilor in raport cu bancile, anunta Evenimentul Zilei. "Impinge tava", deviza turistului de pe litoral: ca sa economiseasca bani, oamenii au stat la hotel in sejururi scurte si au preferat sa manance la terase ieftine si de la supermarket.

Actionarii vor primi dividende consistente, iar noii supraveghetori vor lua salarii grase, afirma Adevarul; "Haideti sa luam desertul!" a fost expresia cu care Ionut Popescu, presedintele Fondului Proprietatea, i-a invitat pe actionari, in sedinta de ieri, sa-si imparta profitul. "Eu exclud un acord cu FMI care sa presupuna un nou imprumut, ca cel de acum. Guvernul nu cred ca va mai lua bani de la FMI, ci de pe pietele internationale", declara Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fond.

Suntem pe cale sa revenim, dupa patru ani, in postura de creditori neti ai sistemului bancar, consemneaza Romania Libera, intrucat depozitele populatiei au egalat creditele, recuperand intr-un an si jumatate un decalaj de aproape 3 miliarde de euro fata de credite. Cum arata Europa de Est dupa 20 de ani de investitii straine: in 20 de ani, zona a atras investitii straine directe nete in valoare totala de 700 de miliarde de dolari.

Dupa ce Fondul Proprietatea a trecut oficial din administrarea locala pe mainile Franklin Templeton, obiectivul numarul unu este ca pe parcursul lunii octom­brie sa inceapa distributia divi­dendelor in valoare de 1,1 mld. lei ramase restante, pe locul secund fiind listarea la Bursa de Valori Bucuresti, informeaza Ziarul Financiar. Numarul apartamentelor goale in ansamblurile rezidentiale a crescut cu 50% dupa primul trimestru, conform estimarilor Coldwell Banker.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7131209
7131209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.