Programul ”Prima Casă”, modificat. Cine se mai încadrează în noile condiţii

Postat la 27 ianuarie 2017 1150 afişări

Legea legată de Prima casă s-a modificat astfel că de acum, locuinţele ANL pot fi cumpărate prin Prima Casă, potrivit Ministerului Finanţelor.

Programul ”Prima Casă”, modificat. Cine se mai încadrează în noile condiţii

Se pot cumpăra locuinţe ANL

„Beneficiarii pot achiziţiona sau construi în cadrul programului următoarele tipuri de locuinţe: a) locuinţe noi, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii noi s-au efectuat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat”, se arată în actul normativ.

Plafon de 2,5 miliarde

Pentru anul 2017, se alocă un plafon al garanţiilor care pot fi emise potrivit art. 1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare, de 2,5 miliarde lei.

Limite de creditare

Credit maxim pentru locuinţele noi – 70.000 de euro

Credit maxim pentru locuinţele vechi – 60.000 de euro

Credit maxim pentru construirea locuinţei individuale – 70.000 euro

Credit maxim pentru construirea locuinţei în regim asociativ – 75.000 euro

”Creditul acordat persoanelor fizice în cadrul programului, exclusiv dobânzile şi comisioanele bancare şi alte sume datorate de beneficiar în baza contractului de credit, care va acoperi maximum 95% din preţul de achiziţie al locuinţei care nu îndeplineşte condiţiile pentru a fi încadrată în categoria locuinţelor noi sau consolidate, prevăzut în antecontractul de vânzare-cumpărare, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei, dacă preţul de achiziţie a locuinţei este mai mic sau egal cu 60.000 euro sau maximum 57.000 euro, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei, dacă preţul de achiziţie a locuinţei este mai mare de 60.000 euro”, se mai arată în actul normativ.

Cititi mai multe pe www.libertatea.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.