Povestea lui Iisus a fost „inventată pentru a-i ţine sub control pe săraci”, susţine un cercetător american

Postat la 02 aprilie 2018 1326 afişări

Creştinismul nu a fost altceva decât un exerciţiu de propagandă guvernamentală, realizat de Imperiul Roman, susţine un cercetător controversat.

Povestea lui Iisus a fost „inventată pentru a-i ţine sub control pe săraci”, susţine un cercetător american

Cercetătorul american susţine că povestea lui Iisus Hristos a fost inventată ca sistem de control al minţilor celor săraci. Joseph Atwill, autorul cărţii „Caesar's Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus”, spune că însuşi creştinismul nu a început ca o religie, ci ca o propagandă sofisticată a autorităţilor, menită să-i împace pe locuitorii Imperiului Roman.

 

Atwill şi-a prezentat în premieră teoria scandaloasă în 2013. El susţine că Noul Testament a fost scris de bogătaşii din Imperiul Roman, care au „fabricat” povestea lui Iisus.

 

„Creştinismul poate fi considerat o religie, dar a fost dezvoltat şi folosit ca sistem de control al minţilor, a produs sclavi care credeau că Dumnezeu le-a dictat condiţia de sclavie”, susţine cercetătorul citat de independent.co.uk.

 

Atwill spune că actele de insurecţie ale sectelor evreieşti, care aşteptau sosirea unui „Mesia războinic” în Palestina, au reprezentat o problemă mare pentru Imperiul Roman. Autorităţile epuizaseră toate căile tradiţionale de contraatac şi au recurs la un război psihologic.

 

„Au conchis că pentru a opri propagarea activităţii evreieşti trebuie să creeze o religie”, continuă Atwill. „Aşa a fost inventată povestea acestui Mesia pacificator”.

 

„În loc să inspire războiul de gherilă, Mesia promova pacifismul, întoarcerea celuilalt obraz şi îi încuraja pe evrei să fie loiali Cezarului şi să-şi plătească birurile către Roma”.

 

„Chiar dacă acest creştinism poate fi un confort pentru unii, devine dăunător şi represiv, o formă insipidă de control psihologic, care duce la acceptarea orbească a unor lucruri, a sărăciei, a războiului. În SUA, să spunem, creştinismul este utilizat pentru a justifica războaiele duse de soldaţii americani în lume”.

 

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.