Portret al lui Dickens dispărut 150 de ani, descoperit într-o piaţă de vechituri, expus la Londra

Postat la 15 martie 2019 62 afişări

Un portret al scriitorului britanic Charles Dickens, considerat dispărut timp de 150 de ani şi descoperit într-o piaţă de vechituri din Africa de Sud, va fi expus la Londra, în muzeul dedicat autorului, în perioada 2 - 7 aprilie, casa memorială încercând astfel să obţină fonduri pentru a-l cumpăra.

Portret al lui Dickens dispărut 150 de ani, descoperit într-o piaţă de vechituri, expus la Londra

Portretul, estimat la 210.000 de euro, a fost realizat de artista Margaret Gillies în 1843, pe când Dickens (1812 - 1870) avea 31 de ani, în perioada în care acesta scria "Colind de Crăciun/ A Christmas Carol", potrivit The Guardian.

Imaginea tinerească, un Dickens bărbierit, cu plete lungi şi ondulate, contrastează cu celebrele sale portrete din perioada matură, când scriitorul purta barbă, iar părul îi era ciufulit.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
portret,
descoperire,
disparitie,
expunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.