O sculptură a lui Tutankhamon, sursă de controverse, vândută pentru 6 milioane de dolari

Postat la 05 iulie 2019 51 afişări

O sculptură reprezentând capul regelui Tutankhamon, veche de aproximativ 3.000 de ani, a fost vândută pentru 6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie's la Londra, joi, în pofida faptului că autorităţile egiptene au cerut returnarea relicvei, potrivit Financial Times.

O sculptură a lui Tutankhamon, sursă de controverse, vândută pentru 6 milioane de dolari

Numele cumpărătorului sculpturii cu o înălţime de 28,5 centimetri nu a fost făcut public.

Sculptura provenea dintr-o colecţie privată, Resandro Collection, însă autorităţile egiptene au cerut blocarea licitaţiei şi returnarea relicvei.

Joi, câteva zeci de persoane s-au adunat în faţa sediului din Londra al casei de licitaţii, cu steaguri egiptene şi pancarte pe care se putea citi textul "opriţi tranzacţiile de antichităţi furate".

Egiptenii sunt de părere că locul sculpturii este într-un muzeu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.