Ministerul Transporturilor se pregăteşte să lanseze peste 20 de achiziţii publice

Autor: Ioan Dornescu Postat la 29 martie 2013 20 afişări

Ministerul Transporturilor va lansa în lunile aprilie şi mai peste 20 de proceduri de achiziţii publice în infrastructură, a declarat ministrul de resort Relu Fenechiu.

Ministerul Transporturilor se pregăteşte să lanseze peste 20 de achiziţii publice

Ministerul Transporturilor va lansa în lunile aprilie şi mai peste 20 de proceduri de achiziţii publice în infrastructură, a declarat ministrul de resort Relu Fenechiu. Ministrul a afirmat la deschiderea unei expoziţii de utilaje şi camioane pentru construcţii că în următoarea perioadă vor fi disponibile sume importante de bani pentru lucrările de infrastructură, dând ca exemplu proiectele finanţate prin Programul Operaţional de Transport, unde până la finele anului 2015 trebuie cheltuite circa 4 mld. euro. Competiţia constructorilor locali cu cei străini este „acerbă“, iar din cauza lipsei lucrărilor în ultimii ani firmele de profil nu sunt în prezent „în cea mai fericită situaţie financiară“, a spus oficialul. El a cerut băncilor să fie mai „elastice“ în privinţa creditării constructorilor care doresc să cumpere utilaje. Fenechiu speră ca firmele care vor să se dezvolte să aibă acces la piaţa de utilaje şi să-şi amortizeze cât de repede investiţiile. Ministrul a adăugat că instituţia pe care o conduce se va ocupa de toate tipurile de lucrări de infrastructură, inclusiv drumuri naţionale şi „cel puţin o autostradă“, şi că pregăteşte mai multe proiecte de rezervă, accesate dacă unele iniţiative „se vor împiedica“.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministerul-transporturilor-se-pregateste-sa-lanseze-peste-20-de-achizitii-publice-10699084
10699084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.