LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Mesajul secretarului de stat ungar pentru Traian Băsescu: Ungaria nu este o ţară revizionistă

Postat la 14 august 2013 47 afişări

Ungaria nu este o ţară revizionistă, dar are o responsabilitate constituţională faţă de ungurii din străinătate, reprezentată în cadrul politicii sale externe, a declarat secretarul de stat Zsolt Nemeth, răspunzând unor declaraţii ale preşedintelui român Traian Băsescu.

Mesajul secretarului de stat ungar pentru Traian Băsescu: Ungaria nu este o ţară revizionistă

 Nemeth a răspuns astfel, miercuri dimineaţa, pentru postul public de radio Kossuth, unor declaraţii recente ale preşedintelui român Traian Băsescu, care a declarat luni, în cadrul unui forum în Ţinutul Secuiesc, că Ungaria a devenit un "focar de instabilitate" în privinţa problemelor minorităţilor etnice şi că România îşi va asuma rolul "punerii la punct a Budapestei".

El a apreciat că au fost lansate o serie de "acuzaţii nefondate" în privinţa relaţiilor Ungariei cu vecinii săi şi comunităţile maghiare care trăiesc în aceste ţări.

Cea mai gravă, a apreciat el, este cea potrivit căreia "Ungaria caută să exercite un anumit tip de protectorat al ungurilor care trăiesc în străinătate, care este mai degrabă o acuzaţie îndrăzneaţă de revizionism".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mesajul-secretarului-de-stat-ungar-pentru-traian-basescu-ungaria-nu-este-o-tara-revizionista-11252229
11252229
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.