LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Mancarea, mai scumpa cu pana la 24% in 2010. Topul scumpirilor la alimentele de baza

Postat la 11 noiembrie 2010 16 afişări

Ouale si transportul aerian, singurele care s-au ieftinit in acest an, comparativ cu sfarsitul anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica.

Romanii au platit in acest an cu pana la 24% mai mult pe mancare, comparativ cu sfarsitul anului trecut. Cel mai mult au crescut preturile la cartofi, cu 24%, la ulei, cu 16,37%, in timp ce la legume si conserve de legume preturile au fost in octombrie cu 15% mai mari fata de finele anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Si de la luna la luna s-au inregistrat scumpiri importante. Astfel, fata de luna septembrie acest an, in octombrie cel mai mult s-au scumpit cartofii, cu 12%, ouale au avut un pret cu 7,1% mai mare comparativ cu luna anterioara, iar uleiul - cu 4,8%. Rata anuala a inflatiei a ajuns la 7,9% in octombrie, potrivit INS. Iar scumpirile vor continua, dupa cum sustin patronatele din industria alimentara. Sorin Minea, presedintele Romalimenta, spune ca orice variatii de preturi sunt posibile pana la sfarsitul anului, in special din cauza materiilor prime.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
mancare,
preturi,
inflatie,
scumpiri
/actualitate/mancarea-mai-scumpa-cu-pana-la-24-in-2010-topul-scumpirilor-la-alimentele-de-baza-7707115
7707115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.