Mancarea, mai scumpa cu pana la 24% in 2010. Topul scumpirilor la alimentele de baza
Ouale si transportul aerian, singurele care s-au ieftinit in acest an, comparativ cu sfarsitul anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica.
Romanii au platit in acest an cu pana la 24% mai mult pe mancare, comparativ cu sfarsitul anului trecut. Cel mai mult au crescut preturile la cartofi, cu 24%, la ulei, cu 16,37%, in timp ce la legume si conserve de legume preturile au fost in octombrie cu 15% mai mari fata de finele anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Si de la luna la luna s-au inregistrat scumpiri importante. Astfel, fata de luna septembrie acest an, in octombrie cel mai mult s-au scumpit cartofii, cu 12%, ouale au avut un pret cu 7,1% mai mare comparativ cu luna anterioara, iar uleiul - cu 4,8%. Rata anuala a inflatiei a ajuns la 7,9% in octombrie, potrivit INS. Iar scumpirile vor continua, dupa cum sustin patronatele din industria alimentara. Sorin Minea, presedintele Romalimenta, spune ca orice variatii de preturi sunt posibile pana la sfarsitul anului, in special din cauza materiilor prime.
Cititi mai multe pe www.gandul.info
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro