LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Investiţie de 200 mil. euro la Turda, într-un parc industrial

Autor: Ioana Mihai Postat la 16 mai 2012 139 afişări

Compania spaniolă Graells & Llonch a demarat pe 15 mai construcţia unui nou proiect industrial cu o suprafaţă totală de aproape 546.000 mp, proiect situat în Turda, la 31 de km de municipiul Cluj-Napoca.

Se estimează că bugetul de investiţii pentru noul parc industrial va ajunge la 200 milioane euro, investitorul spaniol dezvoltând acest parc în cooperare cu Europa Capital, fond European de investiţii.

Parcul industrial din Turda va include depozite şi hale industriale, după cum urmează: hale logistice şi pentru distribuitori, hale destinate producţiei uşoare, hale customizate la cererea ocupantului. Noul parc va avea şi suprafeţe de teren dotate cu toate utilităţile pentru companiile ce preferă să îşi dezvolte propria hală şi va acorda acestora suport în dezvoltare.

"Vom încerca să oferim un preţ pe mp sub media preţurilor practicate pe piaţă; unul dintre cele mai importante avantaje ale noastre fiind ‹‹Titlul de Parc Industrial››. Aceast lucru înseamnă că firmele vor beneficia de 5 ani liberi de taxe municipale, precum şi că taxa de servicii ce este de 12 ori mai mică decât în alte locaţii cu acelaşi profil. Taxa de servicii percepută de noi va fi de 0,7 euro/mp/an comparativ cu 0,5 - 0,7 euro mp/luna media pieţei", a explicat Josep Mateu, director de marketing şi vânzări al companiei spaniole Graells & Llonch.

Parcul dezvoltat de Graells & Llonch şi partenerul său Europa Capital la Turda, Cluj, deţine titlul de parc industrial ceea ce înseamnă scutirea de taxe pe teren şi construcţie. Dezvoltarea industrială de la Turda va beneficia de dotările cerute de ultimele norme în vigoare ale Uniunii Europene. "Parcul va beneficia de utilităţi - apă, gaz, electricitate - precum şi de sistem de canalizare, de sistem de protecţie în caz de incendiu, de instalaţii de telecomunicaţie, precum şi iluminare stradală. Pentru transportul muncitorilor, oficialităţile din Turda au aprobat înfiinţarea unei linii de autobuz speciale ce va conecta parcul de oraş", a completat Josep Mateu.

Cei doi asociaţi ai Garells & Llonch - Antonio Graells & Miguel Llonch au declarat că până la sfârşitul anului 2012 vor construi o suprafaţă de 25.000 mp şi se vor creea aproximativ 150 de locuri de muncă.

La rândul său, expertul imobiliar de la Cushman & Wakefield, Gabriel Sfetcu, a declarat: "Se poate face o conexiune şi cu calea ferată şi este prevăzut în planul de dezvoltare şi un terminal de containere."

Parcul industrial este previzionat să genereze un număr de aproximativ 3000 de noi locuri de muncă în următorii trei ani.

Graells & Llonch deţine în România compania un parc industrial în Prejmer, Braşov. Graells & Llonch Industrial Park Braşov are o suprafaţă de 839.000 mp şi este vândut în proporţie de 65%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Investiţie,
parc industrial,
Turda
/actualitate/investitie-de-200-mil-euro-la-turda-intr-un-parc-industrial-9633799
9633799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.