Impozitul pe gospodării va bulversa modul în care îşi plăteşte impozitele toată populaţia României

Postat la 15 aprilie 2017 5648 afişări

Responsabilii guvernamentali susţin că introducerea impozitului pe venitul global nu înseamnă eliminarea cotei unice.

Impozitul pe gospodării va bulversa modul în care îşi plăteşte impozitele toată populaţia României

Impozitul pe venitul global al gospodăriilor, prevăzut în planul de guvernare al actualei administraţii, ar urma să fie pus în aplicare în 2018, iar reprezentanţii guvernului au explicat în această săptămână că nu este vorba de o „revoluţie fiscală“ şi nici de o înlocuire a cotei unice de impozitare. Totuşi, noul impozit pe gospodării va bulversa modul în care îşi plăteşte impozitele toată populaţia României, pentru că va presupune completarea unor fişe anuale de impozit pentru toată lumea, în care să fie incluse şi deducerile aferente.

„Cheia“ noului sistem este introducerea deducerilor pentru diverse cheltuieli, astfel încât oamenii vor plăti 10% doar pe diferenţa dintre venituri şi cheltuielile dovedite cu bonuri. Guvernul mizează prin acest sistem pe scoaterea la suprafaţă a sumelor cheltuite pe îngrijire medicală, meditaţii sau renovarea locuinţei, care astăzi sunt cheltuite „la negru“ sau „la gri“.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.