Goodyear închide cea mai mare fabrică din Franţa şi concediază 39% din angajaţi

Postat la 31 ianuarie 2013 23 afişări

Goodyear Tire & Rubber Co., cel mai mare producător american de anvelope auto, va închide principala unitate de producţie din Franţa şi va concedia 1.173 de angajaţi din ţară, aproape jumătate din personalul total, din cauza disputelor cu sindicatele şi scăderii cererii din Europa.

Fabrica de la Amiens, în nordul Franţei, va fi închisă, iar 1.173 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj, potrivit unui comunicat al companiei.

Goodyear are aproximativ 3.000 de angajaţi în Franţa, a declarat pentru Bloomberg un reprezentant al companiei, astfel că numărul disponibilizaţilor reprezintă 39% din total.

Data la care va fi închisă fabrica nu a fost stabilită, a precizat oficialul Goodyear.

"Suntem profund dezamăgiţi că negocierile din ultimii 5 ani nu au condus la un compromis cu reprezentanţii angajaţilor. Anunţul de astăzi este singura opţiune care ne-a mai rămas", a declarat directorul diviziei franceze a Goodyear, Henry Dumortier, într-un comunicat transmis joi de companie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Goodyear,
angajaţi,
fabrică,
Franţa
/actualitate/goodyear-inchide-cea-mai-mare-fabrica-din-franta-si-concediaza-39-din-angajati-10535339
10535339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.