LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Gherghina, despre reducerea CAS: Anul acesta nu sunt probleme. E o sumă mult mai mare din taxa pe stâlp

Postat la 16 iunie 2014 53 afişări

Secretarul de stat în MF Gheorghe Gherghina a declarat, luni, despre sustenabilitatea reducerii CAS, că anul acesta nu sunt probleme, pentru că Guvernul are în buget o sumă mult mai mare din colectarea taxei pe stâlp, iar anul viitor vor trebui luate unele măsuri pe linia colectării.

Gherghina, despre reducerea CAS: Anul acesta nu sunt probleme. E o sumă mult mai mare din taxa pe stâlp

 Despre sustenabilitatea reducerii CAS şi a măsurilor anunţate de Guvern privind mărirea pensiilor şi a unor salarii, Gheorghe Gherghina a declarat că pentru anul acesta nu sunt probleme, pentru că ”avem acea taxă pe stâlp, avem o sumă mult mai mare decât era prevăzută în buget”.

”Noi prinsesem 448 (de milioane lei - n.r.) şi vom colecta 1.455. Pentru anul viitor, sunt două abordări, în primul rând taxa pe stâlp, cu o colectare mult mai mare, se va menţine şi la anul. În al doilea rând, sunt o serie de măsuri pe linia colectării, şi în scrisoarea de intenţie cu Fondul, şi în cea aprobată şi cea discutată acum, sunt o serie de astfel de măsuri. Eu sunt convis că, dacă se vor implementa măsurile prevăzute pe linia colectării, nu va fi o problemă să acoperim acea diferenţă”, a spus Gheorghina.

Despre îndoielile Fondului Monetar Internaţional privind această reducere a CAS cu cinci puncte procentuale, Gheorghina a spus că reprezentanţii FMI ar vrea să vadă, până în luna octombrie, că aceste măsuri încep să se implementeze.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gherghina-despre-reducerea-cas-anul-acesta-nu-sunt-probleme-e-o-suma-mult-mai-mare-din-taxa-pe-stalp-12768373
12768373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.