Germania va crea o nouă autoritate care să testeze emisiile maşinilor după scandalul Volkswagen. Cum va funcţiona aceasta

Postat la 27 iunie 2017 88 afişări

Germania va înfiinţa o nouă autoritate care va testa emisiile maşinilor pentru a reda încrederea consumatorilor după ce scandalul emisiilor Volkswagen a dezvăluit o problemă cu poluarea la nivelul industriei, a anunţat, marţi, Ministerul Transporturilor, potrivit Reuters.

Germania va crea o nouă autoritate care să testeze emisiile maşinilor după scandalul Volkswagen. Cum va funcţiona aceasta

Ministerul a transmis că noua instituţie va implica organizaţii ale consumatorilor, guverne locale şi grupuri de mediu, dar şi reprezentanţi ai industriei auto şi ministere, pentru a asigura o mai mare transparenţă a testării vehiculelor.

Autoritatea pentru vehicule KBA, care raportează Ministerului Transporturilor şi supraveghează, în prezent, testările autovehiculelor, va rămâne responsabilă pentru acordarea licenţelor noilor modele.

Ministerul a transmis că noua instituţie va testa aproape 70 de modele de maşini pe an folosind scenarii realiste de condus, în loc să se bazeze doar pe condiţii de laborator, iar rezultatele emisiilor şi consumului de carburant vor fi făcute publice pentru a permite cumpărătorilor de maşini să realizeze comparaţii mai bune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.