Funeriu reduce de cinci ori amenzile platite de parinti pentru chiulul copiilor

Postat la 13 aprilie 2010 12 afişări

Legea Educatiei Nationale a fost aprobata, luni, de guvern, fiind trimisa la parlament, pentru dezbaterea din comisii. Dupa trei saptamani de dezbatere publica, proiectul a suferit cateva modiificari majore.

Parintii au convins conducerea Ministerului Educatiei sa fie mai blanda in privinta amenzilor prevazute in noua lege a invatamantului. Daca, initial, proiectul conceput de minister prevedea sanctiuni cu valori cuprinse intre 500 si 5000 de lei, cuantumul acestora a fost micsorat de cinci ori, plafonul maxim fiind stabilit la 500 de lei. "Toata lumea a zis ca amenda e prea mare si oricum, ne dorim ca aceasta sa-si poata face efectul", ne-a precizat consilierul ministerial Melania Vergu, explicand ca noua in forma a documentului au fost introduse si posibile sanctiuni pentru scoli: "Daca, unitatea scolara nu respecta contractul pe care l-a semnat cu parintii, adica profesorii nu-si tin cum trebuie orele, sau nu se respecta orarul, atunci va fi trasa la raspundere de inspectoratul scolar. Sanctiunile vor fi stabilite prin viitoarele metodologii". Proiectul Legii Educatiei aduce si modificarea examenelor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
amenzi,
platite,
parinti,
chiul,
copii
/actualitate/funeriu-reduce-de-cinci-ori-amenzile-platite-de-parinti-pentru-chiulul-copiilor-5881271
5881271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.