Ford Motor, dat în judecată pentru un defect care produce accelerarea involuntară a maşinii

Postat la 29 martie 2013 29 afişări

Ford Motor a fost dat în judecată de clienţi din 14 state americane, care susţin că unele dintre vehiculele produse au un defect electronic care duce la accelerarea neintenţionată a acestora, iar grupul nu a luat măsuri de siguranţă pentru prevenirea accidentelor.

Ford Motor, dat în judecată pentru un defect care produce accelerarea involuntară a maşinii

 Potrivit reclamaţiei făcute la un tribunal federal din Huntington, Virginia de Vest, sistemul electronic de acceleraţie poate prelua controlul asupra pedalei, iar şoferii nu mai pot opri vehiculul, relatează Bloomberg.

Ford a adăugat un sistem suplimentar de frânare (Brake override system) la maşinile din America de Nord, în 2010, dar măsura nu a inclus şi modelele mai vechi, se arată în plângere.

Reclamanţii solicită, în procesul colectiv, despăgubiri pentru că ar fi plătit prea mult, în perioada 2002-2010, pentru maşini cu defecte.

"Ford ar fi putut şi ar fi trebuit să prevină pericolele prezentate de aceste incidente previzibile, prin măsuri de siguranţă în cazul apariţiei unor defecţiuni. Ford a ascuns defectul clienţilor", se arată în plângere.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ford-motor-dat-in-judecata-pentru-un-defect-care-produce-accelerarea-involuntara-a-masinii-10699725
10699725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.