LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Fondul de garantare a pensiilor private va deveni funcţional în prima parte a anului viitor

Postat la 27 septembrie 2011 10 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului de garantare în sistemul de pensii private, acesta urmând să devină funcţional în prima parte a anului viitor, a anunţat, marţi, Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Camera Deputaţilor a fost în acest caz for decizional. "Legea va intra în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial, iar Fondul de garantare va începe să funcţioneze efectiv începând cu prima parte a anului 2012. Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) salută adoptarea acestui act normativ, necesar pentru consolidarea legislaţiei primare în domeniu, ca şi pentru creşterea stabilităţii, siguranţei şi încrederii participanţilor în acest sistem", se arată într-un comunicat al asociaţiei. Scopul fondului este garantarea drepturile participanţilor (faza de acumulare) şi beneficiarilor (faza de plată) la fondurile de pensii private, precum şi compensarea oricăror eventuale pierderi ale participanţilor care contribuie la sistem, derivate din orice situaţie de incapacitate de plată a administratorilor şi furnizorilor de pensii private.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
garantare,
fond,
infiintare
/actualitate/fondul-de-garantare-a-pensiilor-private-va-deveni-functional-in-prima-parte-a-anului-viitor-8806652
8806652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.