Fiscul va şti totul despre tine: Ce maşini ai, ce case sau ce chirii încasezi

Postat la 14 iulie 2017 746 afişări

Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare, structură informatică ce ar urma să unifice toate bazele de date legate de fiscalitate, cu susţinerea STS, va fi constituit potrivit unui Memorandum adoptat joi de Guvern.

Fiscul va şti totul despre tine: Ce maşini ai, ce case sau ce chirii încasezi

”Măsura are scopul să contribuie la îmbunătăţirea relaţiei cetăţenilor cu administraţia fiscală, prin creşterea creşterea gradului de informatizare şi, implicit, simplificarea procedurilor administrative. Acest Centru va fi înfiinţat în aparatul central al Ministerului Finanţelor Publice, până la 1 septembrie 2017, prin comasarea tuturor structurilor din minister şi instituţiilor subordonate cu atribuţii în tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (structuri din MFP, ANAF – aparat central şi direcţii generale regionale, Agenţia Naţională de Achiziţii Publice şi Comisia Naţională de Prognoză)”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare va fi ulterior dezvoltat conform unui plan de măsuri stabilit prin Memorandum.

 

Pe termen scurt, respectiv pentru 2017-2018, Planul de măsuri include desemnarea şi tratarea Sistemului Informatic al MFP ca infrastructură critică de interes naţional, elaborarea unei Strategii unitare de dezvoltare şi menţinere în funcţiune a Sistemului Informatic al MFP, stabilirea necesarului de resurse şi alocare de fonduri necesare pentru servicii de menţinere şi pentru înnoirea etapizată a infrastructurii hardware şi software a Sistemului Informatic al MFP, angajare de personal de specialitate TIC la nivel central şi local, implementarea mai multor proiecte în curs: Factura electronică, centralizarea sistemului de administrare a creanţelor bugetare etc.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.