LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Europa ar putea pierde încă 4,5 milioane de locuri de muncă din cauza crizei

Autor: George Toader Postat la 11 iulie 2012 10 afişări

Europa ar putea pierde încă 4,5 milioane de locuri de muncă în contextul crizei, după dispariţia a 3,5 milioane de slujbe începând din 2008, a avertizat, miercuri, Organizaţia Mondială a Muncii, cerând liderilor europeni să facă o prioritate din susţinerea pieţei muncii, potrivit CNBC.

Şomajul din zona euro se situează în prezent la nivelul de 11%, reprezentând 17,4 milioane de persoane.

În cazul în care actuala politică nu se schimbă rapid, este posibil ca şomajul să urce rapid în zona euro "alimentând tulburări sociale şi erodând încrederea cetăţenilor în guvernele naţionale, sistemul financiar şi instituţiile europene", se arată într-un raport al organizaţiei.

Şomajul este cel mai ridicat în rândul tinerilor, 22% în zona euro, în timp ce în Slovacia, Portugalia şi Italia se situează la 30%. În Spania şi Grecia, şomajul în rândul tinerilor se află la nivelul de 50%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Europa,
locuri de muncă,
criza
/actualitate/europa-ar-putea-pierde-inca-4-5-milioane-de-locuri-de-munca-din-cauza-crizei-9845217
9845217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.