Este obligatoriu începând de vineri în toată Europa. Toţi cei care ies din ţară au nevoie de acest document

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 august 2021 50648 afişări

Este obligatoriu începând de vineri în toată Europa. Toţi cei care ies din ţară au nevoie de acest document

Joi este ultima zi în care se poate călători în UE fără certificate digitale. Începând de vineri pentru trecerea frontierelor de stat vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar documentele ce conţin un cod QR.

Potrivit reprezentanţilor RO Vaccinare, începând de vineri la intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se va realiza prin scanarea codului QR.

Aceste documente pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

„Tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

RO Vaccinare mai anunţă că documentul este gratuit, iar eliberarea acestuia se face rapid, în funcţie de numărul de solicitări. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. În cazul copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani este necesar şi acordul părinţilor.

Prevederile privind certificatul digital sunt stipulate în Regulamentul UE şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului naţional al României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
certificate,
ue,
cod qr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.