LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Efectele economice ale dezastrului de la Fukushima: Pierderi de 46 de miliarde de dolari pentru industria energiei nucleare din Japonia

Postat la 13 august 2012 11 afişări

Industria energiei nucleare din Japonia a pierdut 46 miliarde de dolari după dezastrul de anul trecut de la Fukushima, sumă care reprezintă profitul pe ultimii şapte ani, iar guvernul pregăteşte măsuri fără precedent de reorganizare a sectorului.

Guvernul de la Tokyo a anunţat în luna iulie că va obliga companiile de energie nucleară, aflate în poziţie de monopol în diverse regiuni, să separe operaţiunile de transport de electricitate de cele de producţie. Industria de profil a pierdut 1.300 miliarde yeni (17 miliarde de dolari) din valoarea de piaţă după anunţul autorităţilor. Reorganizarea are scopul de a stimula competiţia în sector, potrivit unei analize Bloomberg. Companiile vor pierde astfel accesul garantat la sistemul naţional de distribuţie, într-o perioadă în care au oricum de efectuat investiţii masive pentru înclouirea reactoarelor, pe fondul noilor cerinţe de siguranţă introduse după catastrofa de la Fukushima.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
fukushima,
pierderi,
efecte
/actualitate/efectele-economice-ale-dezastrului-de-la-fukushima-pierderi-de-46-de-miliarde-de-dolari-pentru-industria-energiei-nucleare-din-japonia-9944199
9944199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.