DOSARUL TRANSFERURILOR. Cristi Borcea - 7 ani de închisoare, George Copos - 5 ani, MM Stoica - 4 ani, Jean Pădureanu - 3 ani, Giovanni Becali - 8 ani, Victor Becali - 7 ani, Gică Popescu - 3 ani, Gigi Neţoiu - 3 ani

Postat la 12 noiembrie 2012 24 afişări

Curtea de Apel Bucureşti a răsturnat decizia iniţială a Tribunalului Bucureşti şi i-a condamnat la închisoare pe cei opt oameni de fotbal, printre care George Copos, Cristi Borcea sau fraţii Becali, în dosarul TRANSFERURILOR a 12 jucători români în străinătate. Sentinţa nu este definitivă.

George Copos, patronul clubului Rapid, a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Jean Pădureanu, preşedintele clubului Gloria Bistriţa, a primit 3 ani cu suspendare. Mihai Stoica, managerul general al clubului Steaua Bucureşti a primit 4 ani de închisoare pentru înşelăciune. Cristi Borcea, fost acţionar la clubul Dinamo Bucureşti a primit 7 ani de închisoare.

Giovani Becali a fost condamnat la 8 ani de închisoare, iar fratele său Victor Becali a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Fostul internaţional Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Fostul acţionar la clubul Dinamo, Gigi Neţoiu, a primit 3 ani de închisoare.

"Banii pe factura pe care am trimis-o eu au intrat în club, alţi bani nu am luat. Buba nu e la mine", a declarat, la Antena 3, preşedintele Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
puscarie,
Copos,
Becali
/actualitate/dosarul-transferurilor-cristi-borcea-7-ani-de-inchisoare-george-copos-5-ani-mm-stoica-4-ani-jean-padureanu-3-ani-giovanni-becali-8-ani-victor-becali-7-ani-gica-popescu-3-ani-gigi-netoiu-3-ani-10302318
10302318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.