Dezvoltatorul imobiliar Alesonor, care a realizat complexul de case pasive Amber Gardens, extinde proiectul cu o nouă etapă, rezultatul unei investiţii de 110 milioane de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 09 martie 2021 245 afişări

Dezvoltatorul imobiliar Alesonor, care a realizat complexul de case pasive  Amber Gardens, extinde proiectul cu o nouă etapă, rezultatul unei investiţii de 110 milioane de euro

Alesonor, dezvoltatorul complexului rezidenţial verde Amber Gardens, a obţinut PUZul pentru prima suburbie completă – Amber Forest, spun reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă. Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafaţă construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, potrivit informaţiilor companiei. Prima suburbie verde din România este rezultatul unei investiţii de 110 milioane de euro.

Suburbia Amber Forest va avea infrastructură completă, care va include şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5,3 hectare pentru parcuri şi spaţii verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

„Prelungim pădurea, aducând-o în mijlocul ecosistemului pe care îl dezvoltăm, la doar 14 km de Piaţa Victoriei. Pe lângă facilităţile necesare unei comunităţi complete – şcoală, grădiniţă, policlinică, supermarket, restaurante, co-working hub - avem 5.3 hectare pentru parc şi zone verzi, locuri de joacă, terenuri de sport, piste de biciclete şi alergare. De asemenea, vom planta peste 75.000 de copaci şi arbuşti în interiorul suburbiei Amber Forest.”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Comunitatea Amber Forest pune la dispoziţie mai multe tipuri de vile verzi (începând de la 2 dormitoare), care răspund multiplelor preferinţe şi nevoi de spaţiu şi buget, precum şi apartamente verzi, în clădiri joase P+2+r, fiind primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Respectând acelaşi standard de calitate ca şi vilele Amber Gardens, noile vile şi apartamente sunt construcţii de calitate, durabile, cu design modern, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home. Astfel, locuinţele Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.

 „Cu Amber Gardens am revoluţionat modul în care este construită o casă, iar acum intenţionăm să revoluţionăm modul în care este dezvoltată o comunitate. O comunitate completă îţi oferă oportunitatea să ai relaţii echilibrate cu familia, prietenii, vecini care împărtăşesc aceleaşi valori şi cu care poţi petrece timp liber pe terenurile de sport sau în parc cu copiii. Ne bucurăm că putem oferi posibilitatea unui nou stil de viaţă într-o comunitate completă, unui număr cât mai mare de familii”, a continuat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
complex,
dezvoltator,
imobiliare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.