LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Derapajele fiscale ale Greciei provoacă discuţii despre ieşirea ţării din zona euro

Postat la 09 septembrie 2011 6 afişări

Nemulţumirea provocată de incapacitatea Greciei de a respecta ţintele fiscale, condiţii pentru ajutorul financiar internaţional, se apropie de un punct exploziv în Germania şi Olanda, politicieni de prim rang vorbind deschis despre o posibilă ieşire a statului elen din zona euro.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat joi în Parlament că "depinde de Grecia dacă poate îndeplini condiţiile necesare pentru a face parte din uniunea monetară", relatează Reuters. Liderii din zona euro au respins până acum ideea ieşirii unei ţări din zona euro, argumentând că ar fi un dezastru pentru statul respectiv şi ar provoca grave probleme sistemice pentru ceilalţi parteneri din uniunea monetară. Unii dintre aceşti lideri încep însă să vorbească despre această opţiune, posibil pentru a determina Atena să ia măsuri drastice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
economie,
acord,
restructurari,
derapaje
/actualitate/derapajele-fiscale-ale-greciei-provoaca-discutii-despre-iesirea-tarii-din-zona-euro-8716769
8716769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.