LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

De ce vrea Tiriac jr. despagubiri de 1,3 milioane de euro

Postat la 14 ianuarie 2011 130 afişări

Ion Alexandru Tiriac a dat statul in judecata, cerand despagubiri de 1,3 milioane de euro pentru faptul ca a fost retinut si a avut interdictia de a parasi tara. In anul 2009, Tiriac jr. a fost achitat definitiv in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", scrie gandul.

In cererea de chemare in judecata depusa la Tribunalul Bucuresti, Ion Alexandru Tiriac solicita plata sumelor de 1.253.558,06 euro si 126.648 de lei, reprezentand despagubiri pentru prejudiciul material si moral suferit prin privarea nelegala de libertate in perioadele 23 iunie 2004 - 24 iunie 2004 si prin restrangerea nelegala a libertatii de circulatie in perioada 24 iunie 2004 - 4 noiembrie 2004, cu cheltuielile aferente de judecata.

Fiul omului de afaceri Ion Tiriac, viitorul mostenitor al imperiului de afaceri, cere 1.250.000 de euro despagubiri pentru prejudiciul moral suferit prin privarea si restrangerea nelegala a libertatii si 3.558,06 euro plus 126.648 de lei ca despagubiri pentru prejudiciul material, citat de gandul.

.

Tiriac jr. sustine ca "banii obtinuti vor fi folositi in scop umanitar". El intentioneaza sa infiinteze "o fundatie care sa analizeze si sa sustina cazurile acelor cetateni abuzati din punct de vedere procedural si juridic si ale caror drepturi constitutionale au fost incalcate".

Ion Alexandru Tiriac isi motiveaza astfel demersul judiciar: "Retinerea fara nicio explicatie timp de peste 9 ore si, respectiv, ingradirea ulterioara a dreptului la libera circulatie timp de aproape 5 luni, in cursul anului 2004, sunt tratamente nejustificate ce mi-au fost aplicate pentru fapte care nu au existat - lucru certificat de altfel prin solutiile definitive dispuse de instantele de fond, apel si recurs din Romania, in toate ciclurile procesuale parcurse.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tiriac jr,
despagubiri,
cocaina
/actualitate/de-ce-vrea-tiriac-jr-despagubiri-de-1-3-milioane-de-euro-7889466
7889466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.