De ce este GREŞIT să spunem că ne tragem din maimuţe. Adevărul despre originea speciei umane

Postat la 30 decembrie 2021 42 afişări

De ce este GREŞIT să spunem că ne tragem din maimuţe. Adevărul despre originea speciei umane

Conform teoriei evoluţiei a lui Darwin este incorect să spui „ne tragem din maimuţe”. „O greşeală foarte frecventă este aceea de a crede că „noi provenim din maimuţe”, a declarat paleoantropologul spaniol José María Bermúdez de Castro.

Oamenii moderni, specia Homo sapiens sapiens, nu au evoluat din maimuţe, ci au un strămoş comun cu acestea.

Conform teoriei evoluţiei a lui Darwin este incorect să spui „ne tragem din maimuţe”. „O greşeală foarte frecventă este aceea de a crede că „noi provenim din maimuţe”, a declarat paleoantropologul spaniol José María Bermúdez de Castro.

La 24 noiembrie se împlineşte o sută de ani de la publicarea cărţii „Originea speciilor”, în care Charles Darwin a pus bazele teoriei evoluţiei prin selecţie naturală.

Dar cât de multe ştim despre istoria speciei noastre? Şi de ce este greşit să spunem că suntem „descendenţii maimuţelor”? BBC World trece în revistă cinci fapte care v-ar putea surprinde despre evoluţia umană.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maimute,
specie,
adevarul

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.