LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Criza datoriilor din zona euro, cel mai mare risc pentru stabilitatea financiara a Marii Britanii

Postat la 24 iunie 2011 6 afişări

Criza datoriilor din zona euro reprezinta cea mai mare amenintare pentru stabilitatea financiara a Marii Britanii, iar bancile trebuie sa creasca transparenta privind expunerile si sa isi majoreze rezervele de capital, potrivit Comitetului pentru Politica Financiara.

Institutia de reglementare nou infiintata in Marea Britanie functioneaza in conditii de interimat, pana la aprobarea sa legala, anul viitor. Guvernatorul Bancii Angliei si presedinte al noului comitet (FPC), Mervyn King, a declarat ca este inca necesar un plan care sa arate pietelor ca exista o iesire din criza datoriilor elene. Primul set de recomandari al FPC se concentreaza pe riscurile implicate de statele puternic indatorate din zona euro. Liderii Uniunii Europene (UE) au promis joi ca vor salva Grecia de la faliment, stabilizand economia zonei euro, cu conditia ca premierul elen George Papandreou sa adopte si sa treaca prin parlament, saptamana viitoare, un pachet de masuri de austeritate de 78 miliarde euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Marea Britanie,
zona euro
/actualitate/criza-datoriilor-din-zona-euro-cel-mai-mare-risc-pentru-stabilitatea-financiara-a-marii-britanii-8383384
8383384
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.