Coreea de Nord: cel puţin 800 de familii suferă de o boală misterioasă

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 iunie 2022 1011 afişări

Cel puţin 800 de familii din Coreea de Nord suferă de o boală misterioasă, iar oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă, potrivit Sky News.

Coreea de Nord: cel puţin 800 de familii suferă de o boală misterioasă

Se crede că cel puţin 800 de familii suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit până acum o „epidemie enterică acută" în provincia Hwanghae din sud.

Totuşi, oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă.

Noua epidemie pune şi mai multă presiune asupra ţării izolate, care se luptă cu penuria de alimente şi cu un val de infectări cu COVID-19.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi trimis medicamente „pregătite de familia sa" în sud-vestul ţării, în regiunea care se luptă cu epidemia.

Agenţia media de stat a ţării, KCNA, a anunţat că măsurile luate de autorităţi au inclus carantina, „depistarea intensivă a tuturor rezidenţilor" şi tratamentul special şi monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii şi persoanele în vârstă.

O „echipă naţională de diagnostic şi tratament rapid" lucrează cu oficialii locali din domeniul sănătăţii şi se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a mai anunţat agenţia.

De asemenea, se fac lucrări de dezinfecţie, inclusiv a apelor uzate şi a altor deşeuri, pentru a asigura siguranţa apei potabile şi a apei menajere.

Abia în primăvara acestui an, Coreea de Nord a recunoscut că se confruntă cu cazuri de COVID. Ţara a refuzat să accepte ajutorul internaţional pentru imunizare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
boală,
coreea de nord

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.