CONFERINŢA MEDIAFAX - Jianu, Ministrul pentru IMM-uri: Mă îngrijorează numărul încă mare de firme care se desfiinţează

Postat la 20 iunie 2014 39 afişări

Ministrul delegat pentru IMM-uri şi mediul de afaceri, Florin Jianu, vrea să facă o cercetare în rândul firmelor care s-au închis în ultima perioadă, pentru a determina factorii care au dus la această situaţie, în condiţiile în care în numărul de firme desfiinţate se menţine la niveluri ridicate.

CONFERINŢA MEDIAFAX - Jianu, Ministrul pentru IMM-uri: Mă îngrijorează numărul încă mare de firme care se desfiinţează

"În primele două trimestre, numărul de agenţi economici a crescut cu 12.152, adică numărul firmelor care s-au înfiinţat a fost mai mare decât numărul radierilor. S-au înscris un număr de 48.200 de firme şi s-au radiat 36.000 de firme. Este bine că avem un spor pozitiv în rândul IMM-urilor. Mă îngrijorează însă şi numărul mare de radieri şi de închideri de firme, care a rămas uşor constant în ultima perioadă. Am cerut colegilor mei să facem o cercetare în rândul celor care au închis firmele, să vedem care sunt problemele, să încercăm să răspundem prin politici acestor probleme. Acesta este rolul ministerului nostru: să vadă unde sunt problemele şi să ia măsuri pentru a îmbunătăţi mediul de afaceri", a declarat, vineri, Jianu, la conferinţa MEDIAFAX talks About SMEs.

Cititi mai multe pe wwww.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conferinta-mediafax-jianu-ministrul-pentru-imm-uri-ma-ingrijoreaza-numarul-inca-mare-de-firme-care-se-desfiinteaza-12799524
12799524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.