Comerţul online duce piaţa de poştă şi curierat la peste 4 miliarde lei

Postat la 18 februarie 2019 63 afişări

Afacerile din sectorul de poştă şi curierat au depăşit pragul de 4 miliarde de lei, anul trecut, ca urmare a creşterii spectaculoase a vânzărilor de produse pe internet, estimează analiştii de la KeysFin, într-o analiză transmisă luni.

Comerţul online duce piaţa de poştă şi curierat la peste 4 miliarde lei

Pe fondul dezvoltării serviciilor logistice şi a cererii în creştere pentru transportul de mărfuri, afacerile din această industrie au crescut în 2017 cu 8% faţă de anul precedent şi cu 130% faţă de 2007, la 3,8 miliarde de lei.

„Dezvoltarea shopping-ului online a adus o adevărată gură de oxigen în piaţa serviciilor de poştă şi curierat. Văzută de mulţi experţi drept un domeniu în declin, pe fondul dezvoltării tehnologiei (poşta electronică, serviciile de suport online etc.), poşta continuă să rămână, şi în 2019, un serviciu esenţial pentru economie. Curieratul se află în prim-plan cu volume în creştere de la an la an, transportul de pachete de produse fiind unul dintre domeniile în care există în continuare un potenţial semnificativ, dovadă faptul că multe dintre firme reuşesc cu greu să facă faţă cererii de servicii venită în special din sectorul operatorilor digitali (magazine online, servicii de HORECA online etc.)”, au mai menţionat reprezentanţii KeysFin.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
postare,
curierat,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.