LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

CEx al FRF a aprobat contractul cu jucătorii echipei naţionale privind primele de calificare la Euro-2016

Autor: Marius Ţone Postat la 27 octombrie 2014 46 afişări

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, luni, contractul cu jucătorii echipei naţionale privind primele de calificare la turneul final al Campionatului European din 2016.

"Comitetul Executiv aprobă modificarea Regulamentului Contract încheiat între jucătorii echipei naţionale şi Federaţia Română de Fotbal în conformitate cu propunerea domnului Victor Piţurcă, propunere însuşită şi de domnul Iordănescu în calitate de selecţioner", se menţionează într-un comunicat publicat, luni, pe site-ul oficial al FRF.

Conform unor surse din anturajul primei reprezentative, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi jucătorii au convenit ca din cele 8 milioane euro pe care federaţia le-ar încasa de la UEFA în cazul în care naţionala României s-ar califica la Campionatul European din Franţa, fotbaliştii să primească trei milioane de euro.

Această sumă va fi împărţită între jucătorii convocaţi la echipa naţională la meciurile din preliminarii, în funcţie de numărul de minute jucate. Restul de 5 milioane de euro urmează să rămână în visteria FRF.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a decis să le acorde jucătorilor echipei naţionale şi prime pentru fiecare victorie din preliminariile Campionatului European 2016, fiecare titular încasând suma de 3.000 de euro.

În actuala campanie de calificare la CE 2016, selecţionata României a obţinut până în prezent două victorii în deplasare, cu Grecia şi Finlanda, şi o remiză pe teren propriu, cu Ungaria, ocupând locul doi în clasamentul Grupei F, cu 7 puncte. La Campionatul European din 2016 se califică direct primele două echipe din fiecare grupă plus ocupanta locului trei cu cea mai bună linie de clasament.

În comunicatul FRF de luni se mai menţionează că membrii Comitetului Executiv au luat act de rezilierea contractului lui Victor Piţurcă şi au aprobat cu unanimitate de voturi instalarea lui Anghel Iordănescu în funcţia de selecţioner.

"Ia act de informarea efectuată de preşedintele FRF cu privire la situaţia de fapt, de drept şi motivele care au determinat încetarea raporturilor contractuale dintre domnul Victor Piţurcă şi FRF. Ia act de faptul că raporturile contractuale dintre domnul Victor Piţurcă şi FRF au încetat prin acordul părţilor. Aprobă cu unanimitate de voturi propunerea preşedintelui FRF şi numeşte în funcţia de antrenor principal al echipei naţionale de seniori a României a domnului Anghel Iordănescu. Contractul încheiat cu domnul Iordănescu va avea o durată de un an de zile, cu obiectiv de a califica echipa naţională la Euro-2016", se precizează în comunicatul citat.

FRF anunţă, de asemenea, că hotărârile Comitetului de Urgenţă au fost aprobate de Comitetul Executiv fără a menţiona însă care sunt acestea. "Aprobă cu majoritate de voturi (2 abţineri - domnul Cighir şi domnul Burcă, precum şi un vot împotrivă - domnul Stana) Hotărârile Comitetului de Urgenţă adoptate de la ultima şedinţă a Comitetului Executiv, respectiv de la data de 24.09.2014 şi până în prezent", se arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
NAŢIONALĂ,
PRIME
/actualitate/cex-al-frf-a-aprobat-contractul-cu-jucatorii-echipei-nationale-privind-primele-de-calificare-la-euro-2016-13473245
13473245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.