Cel mai scump apartament vândut vreodată la New York (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 februarie 2012 152 afişări

Un apartament de lux cu terasă, cu vedere la Central Park, a fost vândut în această săptămână pentru fabuloasa sumă de 88 de milioane de dolari, devenind cel mai scump vândut vreodată în New York.

Potrivit BBC, cumpărătorul este un magnat al industriei de îngrăşăminte din Rusia, Dmitri Rîbolovlev, clasificat de Forbes drept al 93-lea în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Rusul a dorit să i-l ofere cadou fiicei sale, Ekaterina Rîbolovleva, în vârstă de 22 de ani. Locuinţa i-a aparţinut lui Sanford Weill, fost şef al grupului financiar Citigroup, care a anunţat că vrea să doneze pentru cauze filantropice încasările din vânzarea apartamentului.

Cel mai scump apartament vândut vreodată la New York (GALERIE FOTO)

Penthouse-ul este situat în 15 Central Park West, o clădire emblematică a zonei, proiectată de arhitectul Robert Stern. Apartamentul, cu o suprafaţă de 627 mp, are patru dormitoare, bibliotecă, galerie, sufragerie, salon pentru luat masa, bucătărie şi o terasă de 195 mp întinsă pe trei laturi ale clădirii - nord, est şi sud.

Locuinţa a fost vândută de agenţia imobiliară Brown Harris Stevens, comisionul încasat fiind estimat de Wall Street Journal la 3,5 milioane de dolari. Tranzacţia va genera venituri de 2,5 milioane de dolari pentru bugetul municipalităţii şi al statului New York.

Noua proprietate a lui Rîbolovlev nu este însă şi cea mai scumpă dintre cele cumpărate de magnat în America. În 2011, rusul a plătit aproape 100 de milioane de dolari pentru o proprietate imobiliară din Palm Beach, Florida.

Foto: ArchitecturalDigest.com

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-scump-apartament-vandut-vreodata-la-new-york-galerie-foto-9246612
9246612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.