LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Bătălia pentru Soledar: „Ruşii calcă pe cadavrele propriilor soldaţi”

Postat la 12 ianuarie 2023 94 afişări

Bătălia pentru Soledar: „Ruşii calcă pe cadavrele propriilor soldaţi”

Mercenarii ruşi susţin că au capturat un oraş minier. Ucraina spune că rezistă, Moscova nu a revendicat victoria.

Moscova îl pune pe şeful Statului Major General la comanda directă a invaziei.

Ucraina a declarat joi că trupele sale rezistă în pofida luptelor grele pe un câmp de luptă plin de cadavrele soldaţilor într-un oraş minier de sare din estul Ucrainei, unde mercenarii ruşi au revendicat prima victorie semnificativă a Moscovei în jumătate de an.

Miliţia ultranaţionalistă contractată Wagner, condusă de un aliat al preşedintelui Vladimir Putin în afara lanţului principal de comandă militară, susţine că a cucerit Soledar după lupte intense care, potrivit acesteia, au lăsat oraşul plin de morţi ucraineni. Dar Moscova a amânat să proclame oficial victoria.

„În momentul de faţă, există încă câteva mici focare de rezistenţă în Soledar”, a declarat Andrei Bayevsky, un politician local instalat în Rusia, într-o emisiune online. Ucraina a recunoscut avansurile ruseşti, dar ministrul adjunct al apărării Hanna Malyar a declarat joi, în cadrul unui briefing, că luptele sunt încă violente.

Ruşii „se deplasează peste propriile cadavre”, a spus ea. Malyar a declarat că Rusia şi-a mărit numărul de unităţi din Ucraina de la 250 la 280 în ultima săptămână, în încercarea de a recâştiga iniţiativa. Observatorii de la Kremlin au analizat cu atenţie cea mai recentă schimbare a conducerii Rusiei pe câmpul de luptă, la o zi după ce Valery Gerasimov, şeful Statului Major al armatei, a primit în mod neaşteptat comanda directă a invaziei.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusi,
decese,
soldati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.