LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Băncile din zona euro vor înregistra şi în 2013 un avans al creditelor neperformante, la 7,6%-raport

Postat la 08 ianuarie 2013 13 afişări

Băncile din zona euro se vor confrunta şi în acest an cu o creştere a creditelor cu restanţe şi cu presiuni continue din partea organismelor de reglementare, pe fondul unei deteriorări peste aşteptări a calităţii creditelor, finanţările neperformante urmând să ajungă la 7,6% în 2013.

"Deşi previziunile economice pentru Zona Euro în 2013 arată un progres lent si dureros către stabilitate, băncile şi asigurătorii din Zona Euro se vor confrunta cu încă un an dificil. Diviziunea între nord şi sud se va accentua în acest an. În timp ce previziunile privind creditele pe pieţele din nord anticipează o uşoară creştere, estimările pentru pieţele din sud sunt sumbre", se arată în raportul Ernst & Young Eurozone Financial Services Forecast 2013 (EEFSF), citat într-un comunicat.

Potrivit estimărilor, creditele neperformante au ajuns la 6,8% în 2012 şi urmează să crească la 7,6% în acest an, cu un punct procentual peste previziunile anterioare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bănci,
zona euro,
credite
/actualitate/bancile-din-zona-euro-vor-inregistra-si-in-2013-un-avans-al-creditelor-neperformante-la-7-6-raport-10439550
10439550
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.