"Aurora", de Cristi Puiu, deschide sezonul de film noir de la Cinemateca românească de la Londra

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 18 februarie 2015 44 afişări

Lungmetrajul "Aurora", de Cristi Puiu, va fi proiectat, pe 26 februarie, în deschiderea sezonului de film noir la Cinemateca românească a Institutului Cultural Român (ICR) de la Londra, informează instituţia din capitala Marii Britanii.

Cinemateca românească este un program al ICR Londra lansat în anul 2010 şi derulat pe parcursul întregului an, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Lungmetrajul "Aurora", care a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, îl prezintă pe Cristi Puiu nu doar în calitate de regizor, ci şi în calitate de actor în rol principal.

Puiu îl interpretează pe Viorel, un bărbat divorţat, care, pe fondul unei depresii, recurge la acţiuni extreme. Printre numele din distribuţie se regăsesc Clara Vodă şi Gelu Colceag. Imaginea este semnată de Viorel Sergovici.

Filmul "Aurora" este o producţie a casei Mandragora, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România (CNC), Eurimages, OFC Section Cinéma, Centre National de la Cinématographie (Franţa), în colaborare cu ARTE France Cinéma, ZDF/ ARTE, Societatea Română de Televiziune, TSR/SSR, HBO România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AURORA,
CRISTI PUIU,
ICR
/actualitate/aurora-de-cristi-puiu-deschide-sezonul-de-film-noir-de-la-cinemateca-romaneasca-de-la-londra-13847610
13847610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.